Legge inn Bilder

Du har antakelig digitale bilder fra fotoapparat, telefon eller skannede bilder liggende på din Mac. Der ligger de gjerne med så stor oppløsning (stor filstørrelse) som du synes du har råd til med hensyn på størrelsen av harddisken din.

Du importerer bilder inn i Reunion ganske enkelt ved å dra bildet inn til sidepanel Multimedia. Du kan også dra det rett inn i personboksen i Familievinduet.

For å holde god orden med hvilke bilder du har importert (av kanskje hundrevis/tusenvis totalt) så anbefales det
– å lage en kopi av de bildene som skal importeres
– legg dem på et annet sted enn den totale bildesamlingen din (gjerne på Dropbox så kan du benytte ReunionTouch på Iphone/Ipad))
– importer dem fra dette stedet.

Reunion vil ta bildet ditt og gjøre to ting:
1. Lagre filadressen til bildet til eventuelt senere gjenfinning og
2. Lage en mini-kopi av bildet og lagre denne inne i Familiefilen. Det er denne mini-kopien som vises i Reunions ulike tavler og rapporter.

Siden Reunion stort sett bare bruker en mini-kopi (meget dårlig oppløsning, lav filstørrelse) så er det ikke viktig å importere veldig høy-oppløselige bilder. Du kan gjerne nedskalere bildene før du legger dem der de skal importeres fra. Da sparer du diskplass.

Men det er et sted hvor Reunion henter opp bildefilene fra disk og viser dem i full oppløsning, nemlig når du viser et lysbildeshow. Med for liten oppløsning i bildet blir et slikt lysbildeshow meget skuffende med kornede bilder.

Hvis du har importert feil bilde og vil slette det igjen kan du dobbeltklikke på bildet inne i Reunion. Da får du opp et lite panel med detaljer om bildet hvor du kan klikke på et minus-tegn på nederste linje. Da vil bildet slettes (fra inne i Reunion, ikke på disk)

Man kan importere mange bilder for hver person. Bare et av dem vil da vises i rapporter og tavler, nemlig det som du angir som å være «foretrukket».

For å inspisere et bilde nærmere kan man velge å se det større ved å dobbeltklikke på det i Hovedmenyen «Miniatyrbilder» eller Sidepanel «Multimedia». Da får man opp et panel med litt større bilde med noen redigeringsmuligheter. Dobbeltklikk igjen på bildet og (i Reunion 13) Mac’ens Forhåndsvisningsapp starter.