FORSLAG TIL FORBEDRINGER I REUNION

Forside Forum Reunionforum FORSLAG TIL FORBEDRINGER I REUNION

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #2420
  Kevin
  Nøkkelmester

  I denne tråden kan vi diskutere forslag til forbedringer, utvidelser og endringer som vi kan samle og tas opp med den amerikanske produsenten LeisterPro.

  #2427
  Bjarne Tveiten
  Moderator

  Når man legger inn en kildehenvisning til for eksempel en kirkebok, refererer man gjerne til hele boken. Da kan man gjenbruke kilden i flere sammenhenger. I «Detalj»-feltet skriver man gjerne hvilken side opplysningen står på, og evt linje på siden samt at man kan legge inn nettadressen.
  Denne nettadressen er imidlertid ikke «klikkbar», man må kopiere den inn i nettleser for å gå til den refererte siden. En forbedring vil være at nettadresser ble klikkbare i Detaljfeltet.

  En mulighet er i dag å legge adressen inn i «Notat»-feltet for hendelsen, der er den nemlig klikkbar.

  #2429

  At nettadresser er klikkbare er absolutt en fordel. Men når det gjelder kildehenvisninger er jeg skeptisk til å bruke nettadresser i slektsprogrammet. Hvilken garanti har vi for at nettadressen er gyldig om f.eks. 10 år? Det som derimot er gyldig er selve kirkeboka, årstall, sidetall m.m. Dette legger jeg inn som kilde, så vet jeg at den kan gjenfinnes selv om Digitalarkivet en gang i framtida foretar en «omorganisering» av sine nettadresser.

  #2430
  Bjarne Tveiten
  Moderator

  Enig med Leif Erik, men kommentaren var om forbedringer i Reunion, ikke om hvordan man legger inn kildeopplysninger.

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.