Finn funksjonen er omarbeidet og forenklet i Reunion 13, men de samme funksjonene som i Reunion 12 finnes fortsatt som muligheter.
Trykk på Finn og du kommer til den nye Finn-funksjonen hvor alle søk er bygget sammen til et enkelt søk.
Du kan også velge de tre andre søkemetodene som også fantes i Reunion 12.
Under ser du hvordan hovedsøket ser ut, man søker ganske enkelt etter et ord eller et navn i en dialogboks som kommer til syne oppå det bildet som måtte ligge der fra før av (i eksempelet var man inne i Familiebildet)
Og her er søkeresultatet, det kommer i Sidepanel «Resultater». Det blir ordnet etter kategorier, dvs personer, kilder, logger etc.
Dobbeltklikk på et resultat og du føres straks til det riktige stedet.
Avansert søk/finn
Velger man Avansert søk/finn kommer man til den samme søkemuligheten som i Reunion 12 stort sett. Reunion 13 har en tilleggsmulighet, se nedenfor.
Man har noen forhåndsdefinerte søk i venstre kolonne (prøv selv) og kan sette sammen ulike søk selv ved å velge fra «Betingelser».
Som et eksempel viser bildet under et søk etter folk som bor i «Riverdale» OG har 2 søsken ELLER 7 barn. Litt overraskende var det var hele 9 personer som ble funnet med disse kriteriene.
Reunion 13 har en tilleggsmulighet, nemlig å søke i grener. Dvs at man ved å bruke og/eller valgene kan begrense søket til bare personens aner eller sågar bare mannlige aner eller kvinnelige aner osv. Se figuren til venstre.
Merk at Avansert Søk/Finn er faktisk meget avansert og man kan lage meget kompliserte søk hvis man lærer seg å beherske dette.
Merk at Reunion 13 har en ny søkemulighet: «Inneholder ord». Dvs at man kan søke etter Ola men utelukke Olav ved følgende søk
For- og etternavn – inneholder ord – Ola
og
For- og etternavn – inneholder ikke – Olav
Finn slektskap
Her kan man dra inn to personer fra sidemeny Personer og Reunion beregner slektskap mellom dem (hvis det er noe). I Reunion 13 blir det også automatisk laget en tavle som viser linjene grafisk.
Trykker du på «Lag tavle» blir en grafisk tavle laget som en frittstående tavle som du kan skrive ut, lagre osv.
Trykker du på «Marker direkte slektslinjer» vil personene i tavlen bli markerte. Se side om Merking av personer.
Trykker du på «Kopier» vil det grafiske bildet legges i Mac’ens minne og kan limes inn i f.eks. Powerpoint og Keynote.
Velger du Søk/Erstatt kommer en dialogboks opp oppå det vanlige bildet. Her kan du erstatte noe med noe annet gjennom hele Reunion eller bare i enkelte typer felt.
Dette kan være nyttig hvis du oppdager (som i figuren) at du har skrevet wwwarkivverketno i steden for www.arkivverket.no i kildene dine.
Du kan da gå inn i hver kilde og rette opp eller gjøre alt i en operasjon her. Men pass på, det kan ikke gjøres om.
Det er mulig å endre nesten alt, navn, årstall, datoer, skrivefeil osv. Bare pass på at du er bombesikker på at du ikke endrer mer enn det som er feil.
En klassiker er at du har startet å legge inn data i den engelske versjonen av Reunion og etterpå har gått over til den norske. Da har du trolig lagt inn felt som «Birth», «Death» osv. Ved oppstart av den norske versjonen blir disse feltene IKKE omgjort til «Født», «Død» osv og det kan være fint å kunne bruke Søk opp «Birth» og erstatt med «Født».